Michael Schumacher

Michael Schumacher er en av de mest kjente Formel 1-førerne noensinne. Han ble født i byen Hürth, og lekte seg med tråbiler allerede som liten. Faren modifiserte tråbilen og utstyrte den med en liten motorsykkelmotor. Denne bilen fikk fireåringen Michael kjøre med, men da han krasjet med en lyktestolpe, tok foreldrene ham med til en kartbane, der han kunne kjøre i trygge omgivelser. Michael ble det yngste medlemmet i kartklubben, og karrieren var allerede i gang.

Fikk tidlig en god start

Som seksåring vant Michael Schumacher det første klubbmesterskapet. Faren tok seg ekstrajobb som kartreparatør for å betale for sønnens kjøring. Moren tok jobb i klubbens kantine. Likevel trengte de støtte fra lokale forretningsfolk for å kjøpe en ny motor til sønnens kart. I Tyskland kan man ikke få kartlisens før man er 14, men Michael Schumacher dro til Luxembourg, der han fikk lisens som 12-åring. Da han fikk sin tyske lisens i 1983, begynte han å kjøre i juniormesterskapet, som han vant året etter. Schumacher signerte med et lag i Formel 3 i 1989. I 1991 debuterte han i Formel 1, og resten er historie.

Schumachers lange historie

Han var aktiv i Formel 1 til og med sesongen 2012, og satte mange rekorder i karrieren sin. Han har vunnet 7 VM-titler i Formel 1, mer enn noen andre førere. Han har også tatt flest titler på rad, fem i tallet. Schumacher har også rekorden for flest seire i enkeltløp, flest seire i samme sesong, og flest seire for samme lag. Andre rekorder som er verdt å nevne, er flest pallplasseringer og flest poeng på én sesong. Det var spesielt da han kjørte for Ferrari at Schumacher var den dominerende føreren i sporten. Ettersom Schumacher var så dominerende, var han kjent også blant folk som ikke fulgte Formel 1, og han var en ettertraktet gjest i TV-programmer.

Med i Top Gear som ”the Stig”

Han var blant annet med i Top Gear som ”The Stig”. Dette programmet ble sendt i 2009. ”The Stig” er alltid skjult bak en hjelm når han testkjører biler i programmet, men i dette programmet tok han av seg hjelmen, og avslørte seg som Michael Schumacher. BBC sa senere at Schumacher ikke var den ekte ”the Stig”, og at de bare brukte ham under dette ene programmet. Årsaken til det skal ha vært at Ferrari ikke ville la noen andre testkjøre den unike bilen, Ferrari FXX, som ble vist fram i programmet.

Schumacher var en aktiv person også utenfor racerbanen, og poker var faktisk en av Schumachers favoritthobbyer når han ikke satt bak rattet, da det ga ham god avslapning mellom løpene. Det er for såvidt å forvente at F1-førere liker et spill som poker, da dette er et spill som minner mye om sporten de utøver – begge deler krever både høy konsentrasjon og evnen til å tenke strategisk. Poker er et ferdighetsspill, og krever mer enn bare å lære seg reglene, man må også kunne lese konkurrentens neste trekk og løse situasjoner på direkten.

Scumacher sto også mye på ski, men var i 2013 utsatt for en ulykke i skibakken, og havnet i koma. Siden den gang har han ikke kommet seg helt tilbake. Han våknet fra komaen i 2014, men skadene han fikk i ulykken var omfattende. Familien slipper ut få nyheter om ham, men oppdaterer media av og til. Schumacher var ofte på besøk i Norge før ulykken rammet, og han hadde sin egen hytte i Trysil. Men nå har familien solgt hytta i Norge. Michael Schumacher er en stor legende innen Formel 1, og alle som kjører racerbil ser opp til ham. Han tjente bra under karrieren, men han tjente enda mer på markedsføring og sponsorer. En del penger ble donert bort. Han donerte blant annet 10 millioner dollar til hjelpearbeidet etter jordskjelvet og tsunamien i det Indiske hav i 2004.