Fotball som stor interesse og spesielt Liverpool FC

Få ting er så sammensveisende som fotball. Å heie på samme lag føles som å ha en utvidet familie. Og man viser best sin støtte for laget ved å bruke t-skjorter eller drakter med favorittlagets logo på. Noen går til og med så langt som å definere fotball som en religion.

Fotball er underholdning, men også viktig for identitet og samhold. Ingenting er bedre enn en vennekveld foran TV-en hvor alle heier på samme lag, eller å befinne seg på en fullsatt stadion sammen med likesinnede.

Liverpool Football Club (LFC)

LFC, gjerne kalt “The Reds” ble grunnlagt i 1892. Klubben har en stor supporterskare i Norge. Supporterklubben er den største i Norge med over 50.000 medlemmer. Klubben har vunnet Champions League seks ganger og har vunnet den engelske toppserien 19 ganger. Entusiasmen for LFC er stor og supporterne stemmer gjerne i med den gamle musikalsangen som etter hvert har blitt kjent som “Liverpoolsangen”, nemlig “You Never Walk Alone”. Liverpools farger er rødt og hvitt og drakter og t-skjorter kan man enkelt bestille på nett. Liverpool FC har 400 “brancher” over hele verden og den Norske er faktisk den største. Det sier noe om hvor populær denne fotballklubben er i Norge.