Hva definerer dragracing?

Dragracing

Dragrace er en akselerasjonskonkurranse mellom to biler over en ¼ engelsk mil som er 402,33 meter. De konkurrerer mot hverandre i hver sin bane på en rett strekning. Konkurransen består av kvalifisering og finaler (elimination).

Elimineringsstigen kan kjøres med 4, 8, 16, 32 eller 64 kvalifiserte biler. Spesielle regler, type drivstoff og motorens volum er faktorer som benyttes i klasseinndelingen. Noen av bilene kan skilte med hele 8.000 hestekrefter (Hk), og farten kan komme opp i mer enn 500 km/t.

I finalene elimineres bilene etter tre forskjellige metoder, avhengig av gruppen det konkurreres i.

1. Head up: Bilene starter likt, og den første bilen over mållinjen blir kåret til vinner.

2. Break out: Bilene starter på lik linje. Vinneren er den første bilen som krysser over mållinjen uten å ha kjørt raskere enn et fastsatt indeks.

3. Handicap: Bilene starter en forskjell i tid. Den første bilen over mållinjen er vinneren. Taper bilen et heat blir man utslått, og bilen som vinner vil få fortsette til neste utslagningsrunde. Det kåres en vinner (top eliminator) når de to gjenstående biler kjører en finale, hvor en av dem blir utslått.

For å få lisens må man gå kurs som består av både teori og praksis, dette holdes i regi av NBF. For å få lisens kreves det også at du har gyldig førerkort klasse B, og gyldig medlemskap i en klubb tilsluttet NBF.